آموزش تنظیمات پرینت سه بعدی با نرم افزار Cura

آموزش تنظیمات پرینت سه بعدی با نرم افزار Cura

آموزش تنظیمات پرینت سه بعدی با نرم افزار Cura

در این بخش قصد داریم شما را با نحوه اعمال تنظیمات چاپ، تعیین دقت و تنظیمات پرینت آشنا کنیم.

بعد از اعمال تغییرات ظاهری به فایل مورد نظر، زمان اعمال تنظیمات چاپ، تعیین دقت و تنظیمات پرینت می‌باشد.

۱- از نوار بالایی روی تنظیمات چاپ در آخرین بخش کلیک نمایید.

۲- امکان انتخاب دقت و ضخامت لایه‌‌گذاری

۳- درصد پر کردن جرم داخلی اجسام

۴- اعمال ساپورت جهت جلوگیری از تخریب لایه‌ها

۵- چسبندگی لایه‌ای

۶- برای ایجاد تغییرات جزئی‌تر و استفاده از سایر ویژگی‌های مختص هر چاپ از گزینه Custom استفاده نمایید. (این تنظیمات برای چاپ با کیفیت کافی نیست و توصیه می‌شود حتما تنظیمات را از قسمت Custom انجام دهید و در ادامه آموزش با ما همراه باشید)

 

– بعد از زدن دکمه Custom با تنظیمات کامل‌تر مواجه خواهید شد که دارای بخش‌های مختلفی ست. هر بخش دارای زیر‌بخش‌های مختلف نیز می‌باشد.

– در بخش Profile می‌توانید از پروفایل‌های پیش فرض نرم‌افزار استفاده نمایید. این پروفایل‌ها دارای تنظیمات پیش‌فرض می‌باشند.

– بخش‌های مختلف جهت تنظمیات اختصاصی هر فایل وجود دارد. با کلیک روی علامت فلش روبروی هر گزینه، جزئیات هر بخش قابل مشاهده و تنظیم است.

نکته: ممکن است بخش‌هایی در تصویر ببینید که در نرم‌افزار شما دیده نمی‌شود. در این صورت با زدن روی علامت چرخ‌دنده کتار فلش به تنظیمات نرم‌افزار خواهید رفت و میتوانید گزینه‌هایی که ندارید را بیابید و تیک کنار آن را بزنید تا در منوی تنظیمات دیده شود. منوی تنظیمات نرم‌افزار از طریق منوی نوار فرمان بخش setting نیز قابل بازیابی می‌باشد.

برای شروع می‌توانید تنظیمات را مطابق تصویر انجام دهید.

در ادامه به توضیح بخش‌های مهم خواهیم پرداخت.

Layer Height دقت و ارتفاع هر لایه را مشخص می‌کند. دقت متوسط برابر 0.2mm می‌باشد.

Line Width را برابر با قطر نازل قرار دهید که برابر  0.4mm می‌باشد.

Wall Thickness ضخامت دیواره‌های قطعه می‌باشد.

Infill Density میزان تراکم فضای داخل قطعه می‌باشد.

Printing Temperature دمای نازل را هنگام پرینت مشخص می‌کند. این دما بسته به متریال مورد استفاده، سرعت چاپ و غیره متغیر است بطور مثال برای فیلامنت PLA از دمای بین ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه و برای ABS از ۲۲۰ تا ۲۶۰ درجه سانتی‌گراد استفاده می‌کنیم.

Built Plate Temperature دمای صفحه داغ را مشخص می‌کند که این دما نیز بسته به متریال متغیر است. متریال‌هایی که در طول پرینت دچار خمیدگی می‌شوند باید از دمای بالاتری استفاده شود. بطور مثال برای فیلامنت PLA از دمای بین ۳۰ تا ۶۰ درجه (به دلیل خمیدگی بسیار کم این متریال گاهاً حتی می‌توان دمای پایین‌تر از محیط برای آن انتخاب کرد) و برای ABS بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد استفاده کرد.

Flow مقدار تزریق مواد را نشان می‌دهد. با توجه به تنظیمات دقیق این پرینتر در فریمور دستگاه میزان 100% میزان استاندارد برای شروع کار می‌باشد. گاهاً برای کسب بهترین نتیجه نیاز به تغییر بخش‌های مختلف این قسمت هستید. بخش‌های مختلف این بخش شامل Flow در دیواره‌ها ، بالا ، کف ، درون ، ساپورت و لایه اولیه می‌باشد. مثلاً برای جداسازی راحت‌تر ساپورت‌ها از قطعه Support Flow را روی 75% قراردهید.

برای بهره بردن از کیفیت چاپ بالاتر حتما از روشن بودن گزینه Enable Retraction اطمینان حاصل فرمایید و گزینه Retraction Distance را بین ۴ تا ۵ میلی‌متر و گزینه Retraction Speed را بین ۳۰ تا ۵۰ میلی‌متر در ثانیه قرار دهید تا نتیجه مطلوب حاصل شود. دقت کنید که مقادیر تعیین شده گاها برای فایل‌های مختلف قابل تغییر است و بهترین نتیجه با کسب تجربه بدست خواهد آمد.

Print Speed سرعت چاپ می‌باشد. دقت داشته باشید انتخاب سرعت مناسب در هر پرینت موردی ست که شما باید با در نظر گرفتن میزان دقت، نوع متریال، زمان پرینت و کیفیت خروجی چاپ تعیین کنید. برای شروع سرعت 60mm/s مناسب است.

Enable Print Cooling برای خنک کردن سطح هر لایه می‌باشد. که برای چاپ متریال PLA می‌بایست حتما روشن و مقدار آن روی 100% باشد. ولی برای متریال ABS آن را خاموش کنید.

فن حلزونی از لایه دوم به بعد شروع به کار می‌کند.

– بخش Support مربوط به قرار دادن الگوهایی ست که گاها فایل سه بعدی شما نیاز به استفاده از آن‌ها را داراست. در صورت عدم استفاده از ساپورت در مواقع لزوم پرینت شما ناموفق خواهد بود چراکه زمانی پرینت درست عمل می‌کند که تزریق مواد روی لایه زیرین انجام شود و زمانی که در لایه زیرین موادی وجود نداشته باشد چاپ نهایی قطعاً دارای اشکالات فراوان یا بطور کلی غیر قابل قبول می‌باشد.

برای فایل‌هایی که نیاز به ساپورت ندارند گزینه Generate Support را خاموش کنید.

بخش Support Placement دارای دو گزینه Everywhere (هر جایی که نیاز به استفاده از ساپورت دارد) و Touching BuildPlate (فقط جایی که با صفحه کف در تماس است)

Support Overhang Angle زاویه‌ای‌ست که جسم با محور عمود برسطح چاپ داراست که نیاز به ساپورت دارد.

Support Pattern نیز الگوی پرینت ساپورت است که متناسب با فایل مورد نظر قابل تغییر است

Support Density درصد تراکم ساپورت می‌باشد که هرچه این مقدار بیشتر باشد تراکم بیشتری به ساپورت داده می‌شود.

– بخش Build Plate Adhesion مربوط به چسبندگی لایه اول به صفحه داغ می‌باشد و دارای سه نوع می‌باشد.

– Skirt خارج از محدوه فایل با آفست مشخص به تعداد مشخص شده دور آن چاپ می‌شود. این نوع از ساختار جهت آماده شدن هات‌اند پیش از چاپ اصلی فایل می‌باشد تا از خروج مواد از نازل و چسبندگی لایه اول اطمینان حاصل شود. (مناسب متریال PLA)

– Brim خارج از محدوده فایل با آفست مشخص به تعداد مشخص شده شروع می‌شود و در ادامه به فایل اصلی متصل می‌شود. این نوع از ساختار هم جهت آماده شدن هات‌اند و هم چسبندگی بیشتر فایل به سطح صفحه داغ می‌باشد. (مناسب متریال‌هایی که با پیشرفت چاپ دچار انحنا می‌شوند)

– Raft پیش از چاپ اصلی فایل به تعداد مشخص لایه‌هایی از مواد را پرینت می‌کند سپس فایل اصلی روی Raft چاپ می‌شود. این گزینه زمانی انتخاب می‌شود که فایل مورد نظر دارای سطح مقطع کمی است و تماس کافی جهت چسبیدن آن را به صفحه ندارد. و یا در مواقعی که انعطاف پذیری مواد زیاد است و ممکن است تا پایان کار فایل از صفحه جدا شود. (مناسب متریال‌هایی که با پیشرفت چاپ دچار انحنا می‌شوند)

در انتها پس از اعمال تنظیمات روی گزینه Slice کلیک نمایید.

 

 

۱- برای مشاهده پیش نمایش روی گزینه Preview کلیک نمایید.

۲- نوع نمایش قطعه در حالت پیش نمایش

۳- نمایش خطوط مختلف چاپی

۴- تنظیمات چاپ در این بخش نیز قابل تغییر است. 

۵- در این قسمت می‌توانید عملیات چاپ را از شروع تا پایان در لایه‌های مختلف ببینید.

۶- مقدار زمان لازم برای چاپ قطعه با تنظیمات اعمال شده.

۷- به ترتیب وزن مواد مصرفی به گرم، طول مواد مصرفی به متر و هزینه مواد مصرفی به تومان (واحد پولی در تنظیمات قابل تغییر است) 

۸- بعد از اسلایس شدن فایل از سه طریق می‌توانید اقدام به پرینت نمایید.

– Save to Disk گزینه‌ای ست که می‌توانید فایل Gcode را روی هارد ذخیره کنید و آن را نگهداری یا بر روی کارت SD ذخیره نمایید.

– در صورت وارد کردن کارت SD به سیستم کامپیوتر خود گزینه Save to Removable Drive از علامت فلش کناری قابل استفاده است که این گزینه فایل Gcode را مستقیماً روی کارت SD ذخیره می‌کند و سپس با گزینه Eject می‌توانید کارت را خارج کرده و به پرینتر متصل کنید.

– در صورتی که کابل USB پرینتر مستقیماً به کامپیوتر شما متصل شود گزینه Print via USB نیز فعال می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید مستقیماً با کامپیوتر اقدام به پرینت نمایید. دقت کنید با اتصال USB به کامپیوتر کنترلر دستگاه روشن می‌شود حتی اگر پاور دستگاه خاموش باشد و لازم است در صورت اقدام به پرینت با USB پاور دستگاه را روشن نمایید.

 

 

در صورتی که پرینت را از طریق کابل USB انجام دهید به صفحه Monitor منتقل خواهید شد. ( پیش از اقدام به عملیات چاپ صفحه باید کالیبره ‌شود و فیلامنت نیز جا زده شود که در ادامه به آموزش آن خواهیم پرداخت )

۱- شما می‌توانید دمای نازل را در این قسمت کنترل کنید.

۲- شما می‌توانید دمای صفحه داغ را در این قسمت کنترل کنید.

۳- جابجایی محورهای X و Y و قرارگیری در نقطه هوم.

علامت خانه یا اصلاحاً Home به منظور قرارگیری محور X و Y در نقطه ( 0 , 0 ) مختصاتی می‌باشد.

۴- جابجایی محور Z و قرارگیری در مختصات 0 محور Z

۵- مقداری که تمایل به تغییر در محور دارید قابل تغییر از این قسمت می‌باشد.

۶- ارسال کدهای دستوری Gcode

۷- هنگام پرینت شما می‌توانید پرینت را متوقف (Pause) کنید. این کار می‌تواند به منظور تعویض فیلامنت و رفع ایرادات احتمالی باشد. 

۸- می‌توانید در صورتی که از ادامه پرینت منصرف شدید پرینت را با کلیک روی Abort بطور کلی لغو نمایید.

نکات بسیار مهم:

– کابل USB پرینتر را در زمانی که از دستگاه استفاده نمی‌کنید از کامپیوتر جدا کنید.

– دستگاه می‌تواند از طریق کارت SD و بدون اتصال به کامپیوتر عملیات پرینت را انجام دهد. این کار حرفه‌ای‌تر و مطمئن‌تر است. چراکه دستگاه بدون اختلالات کامپیوتری به کار خود ادامه می‌دهد.

– هنگامی که دستگاه در حال پرینت است از اتصال یا خارج کردن کابل USB حتی زمانی که از کارت SD در حال استفاده هستید، خودداری فرمایید. این عمل چاپ را مختل می‌کند و ممکن است شما را متحمل زمان و هزینه چاپ مجدد کند.

 

در این آموزش سعی داشتیم شما را با آموزش تنظیمات پرینت سه بعدی با نرم افزار Cura آشنا کنیم.

نرم افزار Cura با وجود رایگان بودن و سادگی گستردگی زیادی دارد و شما می‌توانید با کسب تجربه و آشنایی بیشتر با سایر تنظیمات این نرم‌افزار نتیجه مطلوب‌تری بدست بیاورید.

برای مشاهده سایر آموزش‌ها اینجا کلیک کنید.

ارسال دیدگاه